Veelgestelde vragen

Ik wil een vacaturetekst laten schrijven

Wat is een vacaturetekst?

Je zou kunnen zeggen: hét middel waarmee je de functie en je organisatie verkoopt aan jouw ideale kandidaat. Het is dus niet hetzelfde als het functieprofiel, waarin je taken en verantwoordelijkheden beschrijft. Een goede vacaturetekst vertelt niet alleen wat de baan inhoudt, maar vooral wat deze zo bijzonder maakt. En wat jij potentiële medewerkers te bieden hebt. Een wervende vacaturetekst maakt kandidaten enthousiast en triggert ze te solliciteren.

Wat is een DoelgroepenDashboard?

Wil je je doelgroep bereiken, dan is het zaak om de vacaturetekst daar goed op af te stemmen. Natuurlijk moet je dan weten wie je doelgroep is en wat deze mensen drijft. Wij onderzoeken dat via het DoelgroepenDashboard. De data gebruiken we om jouw ideale kandidaat met een sterke vacaturetekst te bereiken en vooral: in beweging te krijgen. Kies je voor ons pakket Optimaal, dan is het doelgroeponderzoek inbegrepen.

Wat is employer branding?

Het bouwen van een sterk werkgeversmerk. Mensen kiezen namelijk niet alleen voor een functie, maar zeker ook – of vooral – voor een organisatie. Ze willen trots zijn op hun werkgever. Werkgevers die bewust inzetten op employer branding slagen er doorgaans beter in om de juiste medewerkers aan te trekken én te behouden.

Hoe werkt het?

Er zijn twee mogelijkheden: wij redigeren jouw vacaturetekst óf schrijven deze van a tot en met z op basis van een telefonisch interview. De eerste optie is pakket Taal, de tweede is pakket Optimaal.

Hoe lang duurt het?

Wanneer je kiest voor pakket Optimaal, ontvang je de vacaturetekst binnen 48 uur na de intake. Kies je voor pakket Taal? Dan ontvang je de herschreven tekst binnen 24 uur nadat jij de input bij ons hebt aangeleverd. We gaan bij beide termijnen uit van werkdagen.

Lees meer over onze snelle service.

Wat kost het?

Dat hangt af van de aanpak die je kiest. Voor € 175,- (of 1 strip) kun je jouw vacaturetekst door ons laten redigeren. Ga je voor een optimaal resultaat? Kies dan voor pakket Optimaal. Op basis van een telefonische intake schrijven wij de tekst van a tot en met z. Dit kost € 495,- (of 3 strippen). Je kunt strippenkaarten kopen voor 10 strippen (€ 1.500,-) of voor 25 strippen (€ 3.500,-).

Lees meer over onze pakketten.

Wat heeft de tekstschrijver van mij nodig?

Kies je voor pakket Optimaal, dan is het enige wat je hoeft te doen een halfuurtje reserveren voor een telefonische intake. Wij stellen de juiste vragen om tot een wervende vacaturetekst te komen. Onze tekst is specifiek gericht op jouw doelgroep en voldoet aan de laatste wervingsinzichten en SEO-richtlijnen. Plan direct een interview.

Ga je voor pakket Taal? Lever dan een volledige vacaturetekst in het Nederlands bij ons aan, met in elk geval een functietitel, functieomschrijving, functie-eisen en een organisatie-/teamomschrijving. Upload je Word-bestand hier en je ontvangt binnen 24 uur een geredigeerde vacaturetekst retour.

Schrijven jullie ook Engelse vacatureteksten?

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds, Chinees … In welke taal je je vacaturetekst ook wilt hebben, wij zorgen ervoor. Daarvoor werken wij samen met professionele vertalers. Dit zijn zogeheten native speakers: professionals die alleen naar hun moedertaal vertalen.

Ik wil zelf een vacaturetekst schrijven

Hoe begin ik?

Een sterke vacaturetekst schrijven. Dat kan alleen als je weet wie je ideale kandidaat is. Als je helder voor ogen hebt wat de functie zo interessant maakt. En wat jouw organisatie voor potentiële medewerkers onderscheidt van al die concurrenten die in dezelfde vijver vissen. Met andere woorden: waarom zou iemand bij jou gaan werken en niet bij de concurrent? Breng dat eerst in kaart voordat je op het toetsenbord aanvalt. Belangrijk: wees eerlijk. Je bedrijf ophemelen met een mooie promotiepraatjes werkt averechts.

Waar moet een vacaturetekst aan voldoen?

Jouw ideale kandidaat beoordeelt in een paar seconden of de vacature interessant is of niet. Het gaat er dus om dat je de aandacht trekt en vasthoudt. En dat je de tekst zó schrijft dat kandidaten op de sollicitatiebutton klikken. Een sterke vacaturetekst is doelgroepgericht en wervend, en laat zien wat jouw organisatie tot een aantrekkelijke werkgever maakt. Vergeet ook de SEO-richtlijnen niet. Als je die slim toepast, is je vacaturetekst goed vindbaar in Google. Klaar om aan de slag te gaan? Lees eerst onze tips & tricks in de vacaturechecklist.

Wat zet ik bij de functie-eisen?

Liefst een overzichtelijk rijtje met duidelijke eisen. Geen twintig stuks, maar liever acht. Of nog beter: zes. Dit kunnen ‘harde’ eisen zijn zoals opleiding en werkervaring, maar ook ‘zachte’ eisen in de vorm van competenties. Het is belangrijk om realistisch te zijn. En niet te vergeten: concreet. Sommige functie-eisen zie je nagenoeg in elke vacature. Woorden als ‘flexibel’ en ‘stressbestendig’ zijn zo standaard geworden dat ze zonder onderbouwing hun waarde verliezen. Leg daarom uit wat je bedoelt met flexibiliteit en waarom dit in deze functie zo belangrijk is.

Ik twijfel of ik een goede tekst heb geschreven. Wat nu?

Laat ons jouw tekst checken. Upload je Word-bestand hier en je ontvangt binnen 24 uur een geredigeerde vacaturetekst retour. Lees hier meer over onze werkwijze en pakketten

Geen antwoord gevonden?

Interesse in samenwerking met Roestvrij Taal? Of wil je meer weten over onze diensten? Neem contact met ons op. Wij geven je graag tekst en uitleg!