Beter en sneller werven

Bijna in iedere branche ligt het werk voor het oprapen. De war on talent is in alle hevigheid losgebarsten en goede mensen zijn schaarser dan ooit. Hoe zorg je ervoor dat die ene kandidaat – want die is er wel degelijk! – zijn oog op jou laat vallen? Inderdaad: met een pakkende vacaturetekst.

Zo werkt het

Een sterke vacaturetekst schrijven is meer dan mooie woorden op papier zetten. Het begint met de juiste informatie verzamelen. Wie is je ideale kandidaat? Wat drijft diegene? Op welke termen googelt hij of zij? En wat heb jij deze medewerker te bieden? Een vacaturetekst voor een wetenschapper met tig jaar ervaring ziet er anders uit dan die voor een startende salesconsultant.

Pakketten

Optimaal gebruikmaken van de expertise van ons team? Kies dan pakket Optimaal. Het enige wat je hoeft te doen is een halfuurtje reserveren voor een telefonische intake. Heb je kennis van HR en zoekmachineoptimalisatie in huis, dan kan pakket Taal interessant zijn. Je maakt dan zelf een opzet voor een vacaturetekst en levert die bij ons aan. Natuurlijk bepaal je per vacaturetekst welk pakket je kiest.

Advies

Zelf effectieve vacatureteksten schrijven? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen. En we helpen je natuurlijk met tips, inspiratie en advies op maat. Onze specialisten weten waar ze over praten. Al meer dan tienduizend vacatureteksten vloeiden er in de loop der jaren uit ons toetsenbord.

Vacaturechecklist

Een paar seconden. In die tijd beoordeelt jouw droomkandidaat of het de moeite waard is om je vacaturetekst verder te lezen. Is de aandacht eenmaal getrokken, dan is het belangrijk om deze vooral vast te houden. Hoe doe je dat? En welke onderdelen mogen er daarom niet ontbreken? Doe de check.