Een goede vacaturetekst schrijven

begint met goed nadenken

Een sterke vacaturetekst schrijven is meer dan mooie woorden op papier zetten. Het begint met de juiste informatie verzamelen. Wie is je ideale kandidaat? Wat drijft diegene? Op welke termen googelt hij of zij? En wat heb jij deze medewerker te bieden? Een vacaturetekst voor een wetenschapper met tig jaar ervaring ziet er anders uit dan die voor een startende salesconsultant.

Samen vacaturetekst schrijven

Doelgroeponderzoek

Hoe beter we je doelgroep in beeld hebben, hoe beter we de tekst hierop kunnen afstemmen. Kies je voor ons pakket Optimaal, dan is een doelgroeponderzoek inbegrepen. Hiervoor zetten we onder meer het doelgroependashboard in. Hiermee zien we precies met welke aspecten we jouw doelgroep het beste kunnen verleiden om te solliciteren.

Employer branding

Een baan staat nooit op zichzelf. Voor kandidaten is de werkgever minstens zo belangrijk als de functie-inhoud. Niet voor niets zetten steeds meer bedrijven in op employer branding, het bouwen van een sterk werkgeversmerk. Wat maakt jouw organisatie aantrekkelijk voor de doelgroep? In de vacaturetekst brengen wij jouw employer value proposition (EVP) helder onder woorden.

SEO

In dit digitale tijdperk staat of valt het rendement van een vacaturetekst met online vindbaarheid. Op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) laten wij daarom niets aan het toeval over. We adviseren je over de juiste functietitel, verwerken op de juiste plekken de juiste zoektermen en schrijven de metateksten.

Simpel en snel:

Onze werkwijze in zes stappen

 • 1. Kies je pakket

  Wij bieden twee pakketten aan: Taal en Optimaal. Bekijk welk pakket voor jou interessant is.

 • 2. Upload je eigen tekst of plan een intake

  Je levert zelf een opzet aan of laat je door ons interviewen. In het laatste geval stellen wij je de juiste vragen om tot een wervende tekst te komen. De intake is telefonisch en duurt ongeveer een halfuur.

 • 3. Wij selecteren de meest geschikte tekstschrijver

  Ons team bevat een mooie mix van creatieve en zakelijke tekstschrijvers, met kennis van verschillende branches. Per vacature kiezen we de juiste schrijver.

 • 4. De tekstschrijver gaat aan de slag

  Dit doen we op basis van jouw input en/of een telefonische intake en een doelgroependashboard.

 • 5. Je ontvangt je vacaturetekst

  Binnen 48 uur na de intake heb jij de vacaturetekst in je mailbox. Gekozen voor pakket Taal? Dan ontvang je de geredigeerde tekst zelfs binnen 24 uur (op werkdagen).

 • 6. We verwerken jouw feedback

  Zijn er nog aanpassingen nodig? Dan verwerken we die voor je. Bij pakket Optimaal zijn twee feedbackrondes inbegrepen, bij pakket Taal één.